Hi, ik ben Jorien

Coach en trainer. Gepassioneerd volger van Jezus en vrouw van Chris

Je zult je misschien afvragen: 

‘is haar leven écht OK?!’

Kun je ooit helemaal OK zijn met een Onvervulde Kinderwens? Dat is een goeie vraag. En mijn antwoord daarop is “JA”. Het is geen gemakkelijke of snelle “JA”. Het is een antwoord wat ik kan geven na veel pijn en tranen. OK betekent voor mij dat ik er mee heb léren leven. Het is niet top, supergeweldig of zoals ik het had verwacht, maar ik heb er mee leren leven.

Ik heb leren inzien dat de waarde van mijn leven (alhoewel de maatschappij anders doet vermoeden) niet afhangt van het hebben van kinderen. En dat het feit dat ik géén kinderen heb niet betekent dat ik minder vrouw ben of me minderwaardig hoef te voelen. Ik heb mijn verdriet leren integreren als je een onderdeel van mijn leven. Het zou niet logisch zijn als ik alleen maar vreugdevol en optimistisch zou zijn, want dan ontken ik het verdriet. En het is ook niet realistisch om alleen maar verdrietig te zijn, want daarvoor is het leven te mooi. Ja, ik heb een Onvervulde Kinderwens (OK), maar ik bén het niet, ik ben Ontzettend Kostbaar en Ongelofelijk Krachtig. Het is OK en ik ben OK(é).

Zou jij dat ook wel willen? 

  • Je sterker willen voelen? 
  • Leven in plaats van overleven? 
  • Meer rust in je hoofd en in je lijf? 
  • Leren opkomen voor jezelf en voor je verdriet? 
  • Ontdekken dat je meer bent dan je kinderwens en nieuwe doelen en plannen maken voor je leven?

Nog meer over mij...

Over het algemeen ben ik een vrolijke en goedlachse vrouw, die houdt van het leven en van het omgaan met mensen. Op 6 december 1977 geboren in Enschede en opgegroeid in een warm en liefdevol gezin met twee oudere broers en twee jongere zusjes. Na het afronden van de Havo aan het Greijdanus College heb ik aan de Christelijke Hogeschool Ede Journalistiek en Communicatie gestudeerd. Daar heb ik ook mijn lief Chris leren kennen en op 1 juni 2001, een stralende zomerdag,  zijn wij getrouwd.

De reclame-/communicatiewereld bleek niet helemaal mijn ding en uiteindelijk ben ik in het bankwezen terechtgekomen. Via verschillende interne opleidingen heb ik jarenlang als manager gewerkt in deze commerciële en resultaatgerichte werkomgeving en ik genoot ervan. Toch heb ik in 2010 een overstap gemaakt naar de non-profit sector. Ik had de behoefte om “iets wezenlijks”  bij te dragen aan de maatschappij. De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest als districtsmanager voor Nationale Vereniging de Zonnebloem. Een erg leuke en uitdagende baan. Naast mijn werk ben ik altijd bezig geweest met mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik houd ervan om nieuwe dingen te leren en ontdekken. Ik heb diverse cursussen en opleidingen gevolgd op het gebied van coaching en (geestelijk)leiderschap. En nu ben ik zelfstandig ondernemer.

Een bom!

In de jaren dat ik werkzaam was als manager bij een bank kwamen mijn man en ik tot de ontdekking dat wij op de natuurlijke manier geen kinderen konden krijgen. Een boodschap die insloeg als een bom! Al vanaf dat ik een klein meisje was, had ik maar één groot verlangen, moeder worden. Dat was hoe ik het plaatje van mijn leven had ingevuld, die ambitie had ik.

“Nooit zag ik mezelf als een manager van een bedrijf of organisatie, maar altijd als manager van mijn gezin met minstens 4 kinderen.”

Na een aantal medische behandelingen werd het voor ons definitief: er komen geen biologische kinderen. Een droom die in duigen viel. Het heeft heel veel strijd en moeite gekost om dat plaatje van mijn leven terug te geven aan God en te zeggen: “Heer, niet mijn wil, maar uw wil geschiede”. Na verloop van tijd is mijn “waarom” vraag veranderd naar een “wat nu” vraag. Wat mag ik nu, met wie ik ben en wat ik heb doorgemaakt betekenen? Waartoe wilt u mij leiden?

Onze ongewenste kinderloosheid heeft mijn relatie met God verdiept. Tot in mijn diepste kern weet ik mij een geliefde dochter van Hem. Waar ik eerst nog een stukje identiteit zou kunnen verlenen aan het hebben van kinderen, moest ik nu écht en helemaal mijn identiteit bij God zoeken. Waar ik soms letterlijk fysiek een lege buik voelde, voel ik me nu compleet, heel en sterk. God heeft mijn verdriet omgekeerd in een lied. 

Het verdriet is niet weg, de pijn is reëel, maar het bepaalt niet wie ik ben of hoe ik doe!
 

Met alle ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, zowel privé als zakelijk, wil ik nu graag andere mensen dienen. Dat doe ik vanuit mijn hart, vanuit liefde voor mensen en liefde voor God.

Benieuwd naar mijn CV?

Klik dan op bovenstaande afbeelding om te zien welke opleidingen ik heb gevolgd.

KC7B9812

Visie en missie

“Ik geloof in heelheid terwijl we nog leven in een onvolmaakte wereld. Heelheid terwijl we te maken hebben met gebrokenheid.

We zijn als mens gemaakt en bedoeld om te LEVEN en niet om te overleven.”