Specifiek over

Coaching rondom kinderwens

Het (nog) niet krijgen van waar je zo naar verlangt kan gevoelens, gedachten en gedrag geven waarin je vastloopt. Ik help jou of jullie graag weer in beweging!

 

Kinderwens begeleiding & ongewenst kinderloos zijn

 

Vanuit eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het is als zwanger worden niet lukt en je ongewenst kinderloos bent of blijft. Om je heen zie je dagelijks baby’s, hoor je zwangerschapsaankondigingen of zie je de leukste babyfoto’s voorbijkomen via social media. De droom die je had van je relatie of je toekomst spat uiteen en vragen, boosheid en eenzaamheid stapelen zich op. Relaties en vriendschappen kunnen onder druk komen te staan. Jij en je eventuele partner, familie of vrienden verwerken en communiceren in dit proces zo verschillend dat het soms moeilijk kan zijn de verbinding weer te vinden. Ook je geloof en je relatie met God kan door ongewenste kinderloosheid aan het wankelen worden gebracht. Is God een goede God? Waarom verhoort Hij mijn gebed niet? Allemaal reële vragen en situaties waarin je kunt vastlopen en het goed kan zijn om met een coach te zoeken naar antwoorden en nieuwe richting.

Jij bent of jullie zijn van harte welkom

 
Vruchtbaarheidstrajecten brengen veel spanningen en emoties met zich mee. Bij aanvang ben je je daar nog helemaal niet van bewust. Naarmate het traject langer duurt, bouwen de spanningen en emoties zich steeds verder op. Soms vraag je je af of het nog wel gaat lukken. En soms wil je er misschien wel mee stoppen, omdat het te veel is voor je.
 
 

Voel je je vaak alleen en onbegrepen in je verlies en je verdriet hierin? Zoek je iemand waarmee je je vragen en twijfels kunt delen en klankbord voor al je vragen en twijfels?

 
Niet vervulde kinderwens

Bij het niet vervuld afronden van een fertiliteitstraject kun je (onbewust) het gevoel hebben dat je bezig móet blijven met werk, met sporten, met onderweg zijn. Alles om maar niet te hoeven stilstaan bij het verschrikkelijke bericht dat je nooit (meer) moeder of vader zult worden. Alles doen om maar niet in dat gapende donkere gat te vallen.

 
Single

Misschien heb je helemaal geen partner om een gezin te kunnen starten en ben je nu toch op een leeftijd waarop kinderen krijgen lastig kan gaan worden? Dat besef en dat gevoel kan beangstigend en hevig zijn. Ergens wil je ervoor weglopen en tegelijkertijd besef je dat dit geen oplossing is. Je voelt je vaak al eenzaam en daarbovenop komt ook nog het gemis van kinderen.


Hoe doe je dat?

Hoe kun je deze spanningen verminderen? Hoe ga je om met vragen en opmerkingen van je omgeving? Hoe is het voor jou als iedereen in je omgeving moeder of vader wordt? Wat doet het met je relatie? Al deze vragen en gevoelens kunnen enorm veel spanning opleveren. Het onder controle houden van deze gevoelens kost immens veel energie. En zal je op den duur helemaal uitputten. Hoe voorkom je dit? Hoe kom je nu toch weer uit de overlevingsstand? En hoe ga je met al die lastige emotionele gevoelens om?

Hulp en begeleiding

Je bent bij mij van harte welkom! Samen gaan we na wat voor
jou of jullie nu de meest lastige situaties zijn en proberen we
daar meer ruimte en keuzevrijheid in te creëren. We hebben
vaak geen invloed op onze omstandigheden, maar wél op de
manier waarop jij en jullie ermee omgaan. En precies daar geef
ik graag een stukje richting en begeleiding.

Ik weet hoe jij je voelt, en ik weet ook dat je hier weer bovenop kunt komen. Je kunt weer een mooi nieuw leven opbouwen.  

Anders dan je had verwacht, maar niet minder!

Wat mij inspireert

Als hulpverlener heb ik een christelijke identiteit. De Bijbelse waarden en principes inspireren mij in mijn werk en leven. Ik begrijp dat niet iedereen iets met het geloof heeft. Daarom heb je de keuze: wanneer je dat wenst, wordt het geloof er actief bij betrokken. Wanneer je dat liever niet hebt, wordt dat onderwerp juist onbesproken gelaten. Ik wil niemand iets opdringen. Graag wil ik dat mijn hulpverlening iets toevoegt en geeft wat jij nodig hebt.

Lees op de site meer over de mogelijke vormen van begeleiding of bekijk de kosten. Liever even overleggen wat bij jouw situatie past? Neem vrijblijvend contact met me op.