Samen op zoek

Individuele coaching

Eén op één, samen op zoek.

Jij en jouw situatie zijn het uitgangspunt

 

Ergens is er, op dit moment, iets dat jou prikkelt tot groei, iets dat gevoelens van ongemak, pijn of verdriet geeft.  Waarschijnlijk is er iets gebeurt of staat er iets te gebeuren waardoor jij voelt dat het nodig is om te veranderen.  

Misschien doordat:

 • Er veranderingen (aanstaande) zijn in je werk.
 • Je lang gekoesterde wens niet in vervulling lijkt te gaan.
 • Je merkt dat het in familie- of vriendschapsrelaties stroef loopt.
 • Je afscheid hebt moeten nemen van mensen of dingen die je lief zijn.
 • Je weinig energie en minder levensvreugde hebt.

In dit soort situaties kom ik graag naast je staan. Mijn werk als coach bestaat voornamelijk uit het begeleiden van transities. En dan gaat het niet zo zeer om de aanleiding of de gebeurtenis zélf, maar veel meer om het proces wat er daarna vanbinnen bij jou ontstaat, op de laag van je identiteit.

Zo kun je te maken krijgen met vragen als; 

 • Wie ben ik nu? 
 • Hoe gaat mijn/onze toekomst er nu uitzien? 
 • Hoe verhoud ik mij nu tot mijn (werk)omgeving? 
 • Waar haal ik nu nog plezier en voldoening uit? 
 • Hoe geef ik mijn grenzen aan? 
 • Of hoe kan ik mijn relatie met God opnieuw vormgeven? 
 • Hoe kan ik leren leven met een levenslang gemis?


Vragen en processen die strijd op kunnen leveren in je hoofd. Die het moeilijk kunnen maken in je relatie(s) of op je werk. Waardoor je relatie met God verandert en jij wellicht voelt dat je moet veranderen maar niet weet hoe. Vragen en gevoelens die energie kosten en waarin je vast kunt lopen. Herken jij jezelf hierin? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! 

Ik wil hierin graag naast je staan. Om helderheid te scheppen in jouw binnenwereld, weer in beweging te brengen wat vast zit en je te helpen nieuwe perspectieven te ontdekken die levenskracht geven. 

In mijn gesprekken maak ik veel gebruik van de  Transitiecirkel. Deze cirkel maakt inzichtelijk hoe levensthema’s als hechten, intimiteit beleven, afscheid nemen, rouwen en betekenis geven met elkaar verbonden zijn. 

Transitiecirkel png
Beeld @School voor Transitie ontwikkeld door o.a. Jakob van Wielink, Riet Fiddelears en Leo Wilhelm

 

Wat is transitie?

Transitie betekent letterlijk de overgang van de ene fase naar een volgende, een veranderingsproces. Hoe we in het nu omgaan met moeilijke situaties, verlies of afscheid is voor een heel groot deel bepaald door hoe we daar in het verleden mee hebben leren omgaan. Het is verbonden met de manier waarop we gehecht zijn en of we in staat zijn ons fysiek en emotioneel te verbinden aan belangrijke anderen.
 
Jij en jouw situatie zijn het vertrekpunt voor een reis langs de thema’s van deze cirkel. Door terug kijken op jouw leven, kijk je ook vooruit. Zo ontdek je de betekenis van de gebeurtenissen uit het verleden, in je leven hier en nu en ontstaat er perspectief voor de toekomst. In dit proces van verbinden, toelaten, kwetsbaarheid tonen, afscheid nemen, te voelen wat relaties voor je betekenen, verdiepen we de relatie met onszelf, de ander en met God.
 

Veilige basis

Ik bied je een veilige en stevige basis van waaruit jij jezelf (opnieuw) mag ontdekken. Daartoe zal ik je inspireren en uitdagen. Zien dat jij als cliënt met meer (zelf)-vertrouwen, innerlijke kracht en passie het leven instapt, brengt mij ontzettend veel voldoening.
Mijn coaching is op maat, intuïtief en lichaamsgericht.

Testimonial

Lydie (40 jaar)

Jorien is een liefdevolle, betrokken coach met een groot moederhart. Wat ik heel fijn heb gevonden, is dat ze zelf ervaringsdeskundig is; sommige dingen hoef je niet uit te leggen. Ze heeft aan een half woord genoeg.

Lydie (40 jaar)